2022. december 6. kedd

2022. november 24., csütörtök 19:19

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - Az MVM TSZSZ tagszakszervezeteinek vezető tisztségviselői 2022. november 22-én egyhangúlag az alábbi állásfoglalást fogadták el, amely szerint készek mindent megtenni javaslataik érvényesítése érdekében. A Szakszervezet továbbra is - az MVM Csoport munkavállalóinak érdekeit szem előtt tartva - kéri a döntéshozókat, hogy a munkabéke fenntartása érdekében fontolja meg a dolgozók javaslatait és hozza meg a szükséges döntéseit.

Az MVM TSZSZ Szövetségi Tanácsa

Állásfoglalás

a bérmegállapodás felülvizsgálatára irányuló tárgyalásokkal kapcsolatban

Az MVM TSZSZ valamennyi tagszakszervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy az MVM Csoport társaságainál foglalkoztatott munkavállalók sem ez évre vonatkozó kiegészítő bérintézkedésben, sem további béremelésben ne részesüljenek. Elfogadhatatlan, hogy az MVM Zrt. felett tulajdonosi jogot gyakorló részéről az érdemi bértárgyalás folytatására és megállapodással történő lezárására a munkáltató képviselőjének mozgásteret, felhatalmazást nem biztosít.

Kiadó: Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége