OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. november 24., csütörtök 19:19

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - Az MVM TSZSZ tagszakszervezeteinek vezető tisztségviselői 2022.11.22-én egyhangúlag az alábbi állásfoglalást fogadták el, amely szerint készek mindent megtenni javaslataik érvényesítése érdekében. A Szakszervezet továbbra is - az MVM Csoport munkavállalóinak érdekeit szem előtt tartva - kéri a döntéshozókat, hogy a munkabéke fenntartása érdekében fontolja meg a dolgozók javaslatait és hozza meg a szükséges döntéseit

    Elfogadhatatlan továbbá, hogy az MVM Csoport dolgozói évről-évre reálbércsökkenést szenvedjenek el, valamint a nemzetgazdasági átlag alatti bérfejlesztésben részesüljenek. Fenntartjuk javaslatunk, hogy ez évben szükséges további bérintézkedés végrehajtása, valamint a 2023. évre vonatkozó bérfejlesztés legalább olyan kétszámjegyű százalékos mértékű legyen, amely meghatározása figyelemmel van az infláció várható alakulására.

Megértjük, elfogadjuk és támogatjuk Magyarország Kormánya szakpolitikai döntését, a villany és gáz árára bevezetett és fenntartott rezsicsökkentést. A magyar háztartások energiaellátásának védelme, az ország energiaellátásának biztosítása vitathatatlanul kiemelt prioritást élvez. Ezzel szemben, ha az MVM Csoport munkavállalóinak e politikai döntés miatt nagyobb mértékben kellene anyagi áldozatot vállalniuk, mondván, hogy az MVM Csoport gazdálkodása nem teszi lehetővé a bérek emelését, a rezsicsökkentés társadalmi terhét az MVM Csoport munkavállalói nagyobb mértékben vállalják fel, kell elszenvedniük.
     Kiadó: Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.