OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. november 24., csütörtök 19:20

A Mindenki Magyarországa Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - A Fidesz-kormány Magyarország érdekei ellen dolgozik és inkább a korrupciót választja

    A Fidesz-kormány Magyarország érdekei ellen dolgozik és inkább a korrupciót választja

Ma elsöprő többséggel szavazta meg az Európai Parlament, hogy fagyasszák be a hazánknak járó uniós források jelentős részét, mert a magyar kormány vállalásait a pénzek felhasználásával kapcsolatban elégtelennek minősítették, többek között a korrupció visszaszorítása érdekében tett lépéseket nem tartották meggyőzőnek.

Már az elmúlt napokban is arról szóltak a hírek, hogy az Európai Bizottság befagyaszthatja három operatív program forrásainak 65 százalékát, ami nagyságrendileg 7,5 milliárd eurót, azaz 3000 milliárd forintot jelent. Erről valószínűleg néhány héten belül döntés születik.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom európai uniós tagságunk és az Európai Ügyészséghez való csatlakozás iránt elkötelezett egyesületként felháborítónak tartja, hogy a Fidesz-kormány korrupt működésével folyamatosan hazánk érdekei ellen dolgozik. A kompromisszumra képtelen, autoriter rendszert építő Orbán miatt hazánk jelentős támogatásoktól eshet el, aminek a magyarok látják a kárát, miközben a Fideszhez közel állók tovább gyarapodnak.

Bana Tibor, az MMM elnökségi tagja
     Kiadó: Mindenki Magyarországa Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.