2022. december 6. kedd

2022. november 24., csütörtök 19:20

A Mindenki Magyarországa Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OS) - A Fidesz-kormány Magyarország érdekei ellen dolgozik és inkább a korrupciót választja

Ma elsöprő többséggel szavazta meg az Európai Parlament, hogy fagyasszák be a hazánknak járó uniós források jelentős részét, mert a magyar kormány vállalásait a pénzek felhasználásával kapcsolatban elégtelennek minősítették, többek között a korrupció visszaszorítása érdekében tett lépéseket nem tartották meggyőzőnek.

Már az elmúlt napokban is arról szóltak a hírek, hogy az Európai Bizottság befagyaszthatja három operatív program forrásainak 65 százalékát, ami nagyságrendileg 7,5 milliárd eurót, azaz 3000 milliárd forintot jelent. Erről valószínűleg néhány héten belül döntés születik.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom európai uniós tagságunk és az Európai Ügyészséghez való csatlakozás iránt elkötelezett egyesületként felháborítónak tartja, hogy a Fidesz-kormány korrupt működésével folyamatosan hazánk érdekei ellen dolgozik. A kompromisszumra képtelen, autoriter rendszert építő Orbán miatt hazánk jelentős támogatásoktól eshet el, aminek a magyarok látják a kárát, miközben a Fideszhez közel állók tovább gyarapodnak.

Bana Tibor, az MMM elnökségi tagja
     Kiadó: Mindenki Magyarországa Mozgalom