OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2022. november 26., szombat 08:33

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. november 26., szombat (OS) - Pedro Sánchezt választotta elnökéül a Szocialista Internacionálé kongresszusa az MSZP szavazatával

        Egybehangzó a szocialista, szociáldemokrata álláspont arról, hogy a válságokat több szociális juttatással és állami segítséggel kell kezelni, mert a neoliberális gazdaságpolitika és az annak következtében kialakult egyenlőtlenségek fokozódnak, ennek árát pedig mindig az emberek fizetik meg. "A munkavállalók védelmét, a lakhatás biztonságát, a családok és a fiatalok jövőjének biztosítását, valamint a klíma- és környezetvédelemi problémákat közösen kell megoldanunk. Az emberi jogokért, a szociális biztonságért és a demokráciáért újra meg újra meg kell harcolnunk!" – fogalmazott Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.
A kongresszus egy fontos eredménye volt az is, hogy első alkalommal választottak nőt a Szocialista Internacionálé főtitkárának a ghánai Benedicta Lasi személyében.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.