OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. november 26., szombat 12:58

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. november 26., szombat (OS) - Megvágta a kormány a Hankook-dolgozók rezsitámogatását – Adómentes rezsitámogatást vezetne be az Árnyékkormány

        Az Árnyékkormányhoz fordult a rácalmási Hankook-gyár egyik dolgozója, akinek kollégáival együtt három hónapra, idén novembertől jövő januárig havi bruttó 60 ezer forintos rezsitámogatást adott a munkáltatója. A dél-koreai gumiabroncsgyár munkavállalója azonban felháborodva szembesült vele, hogy az Orbán-kormány csökkentette a rezsitámogatását: havi 60 ezer helyett csak 39 ezer forintot kap majd kézhez, mert a munkáltatójának havi 21 ezer forintot adóként kell befizetnie.
     Az Árnyékkormány szerint adó- járulékmentes munkavállalói rezsitámogatást kell bevezetni a teljes munkaidőben foglalkoztatottak részére. Az Árnyékkormány szerint lehetővé kell tenni a munkáltatóknak, hogy a megélhetési válság közepén támogathassák a dolgozóikat. A Hankook döntése emberséges és követendő lépés, hiszen az orbáni infláció miatt olyan mértékben szabadultak el a rezsiárak, hogy sok dolgozónak jelent már megoldhatatlan problémát a téli fűtés kifizetése. Az viszont egyenesen vérlázító, hogy miközben a rezsiválság közepén az Orbán-kormány magára hagyta az embereket és a vállalkozásokat, Orbánék még hasznot is húznak a rezsiemelésből a dolgozóknak járó rezsitámogatás megadóztatásával.

Varju László

Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter


Varju László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.