OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2022. november 26., szombat 14:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. november 26., szombat (OS) - Árnyékkormány: Rendőrőrsök bezárásával veszélyezteti az emberek biztonságát a rezsiválságot okozó Orbán-kormány – Az Árnyékkormány szerint nem szabad felszámolni a rendőri jelenlétet a kistelepüléseken

        Már a magyar emberek biztonságát veszélyezteti az Orbán-kormány által okozott rezsiválság: összesen 129 rendőrségi objektumot zártak be, 112-t  "ideiglenesen", 17 épületet pedig véglegesen, mert nem tudják kifizetni az épületek fűtési- és áramszámláit. Így rendőrőrs nélkül maradt számos település, pedig a Független Rendőrszakszervezet szerint ezeken a helyeken szükség volt a rendőri jelenlétre.
     Az Árnyékkormány szerint a magyar emberek személyes és vagyoni biztonságát veszélyezteti az Orbán-kormány azzal, hogy rendőrőrsöket zár be és magára hagyja a kistelepülésen élőket. Nem bezárásokra, hanem sürgős kormányzati beavatkozásra van szükség a rendőrség rezsiszámláinak kifizetéséhez, mert biztosítani kell a rendőri jelenlétet minden magyar településen. Nem engedhető meg, hogy a Belügyminisztérium rendőrségi objektumokat zárjon be, ezzel veszélyeztetve az emberek biztonságát, valamint a rendőri állomány érintett tagjait arra kényszerítse, hogy több órát ingázni kényszerüljenek a családjuk és a szolgálati helyük között. Egy olyan hivatás esetén, ahol minden perc számít a felderítésben, elfogadhatatlan, hogy most akár több órát is várni kell majd a rendőri intézkedésre, ez pedig egyértelműen a rendőri felderítő munka rovására fog menni.

Mustó Géza
Árnyék-belügyminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.