2024. április 25. csütörtök

2022. december 1., csütörtök 14:20

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye
    Budapest, 2022. december 1., csütörtök (OS) - Új pályázatot írnak ki az Opera főigazgatói tisztségére

A Magyar Állami Operaház főigazgatói munkakörének betöltésére 2022 augusztusában kiírt pályázat eredménytelenül zárult. A vonatkozó jogszabálynak megfelelően az új pályázatot az eredménytelenné nyilvánítástól számított 60 napon belül kell kiírni.
Ókovács Szilveszter főigazgatói megbízatása 2023. február 14-én lejár. Mandátumát mb. főigazgatóként július 31-ig, de legfeljebb az új vezető kinevezéséig meghosszabbítja Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.
Az új pályázat szempontjait meghatározza a jövőbe történő befektetés szemlélete, a jövőképek versenye annak érdekében, hogy hírnevét tovább növelve a Magyar Állami Operaház még inkább meghatározó szerepet játsszon a magyar kulturális életben és a világ művészetében. További kiemelt szempont, hogy augusztus óta jelentősen módosultak a kulturális területen is az energetikai és finanszírozási feltételek, amelyek innovatív megoldásokat igényelnek.

Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium