OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2022. december 3., szombat 12:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. december 3., szombat (OS) - Vissza kell venni a fideszes milliárdosoktól az uniós támogatások előlegét, amit a magyar adófizetők fizettek ki!

    Az Európai Bizottság szerdán azt javasolta, hogy az Orbán-kormány 12 éves lopása miatt a Magyarországnak járó, több ezer milliárd forintos uniós támogatás kifizetését függesszék fel. Csakhogy az uniós forrásokat a kormány meg szokta előlegezni a fideszes milliárdosoknak a magyar adófizetők pénzéből, hogy majd utólag, a beérkező uniós pénzekből pótolja ki azt az állami költségvetésben. Vagyis ha nem érkeznek meg az uniós támogatások, akkor a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak már kiutalt pénzekkel együtt az uniós pénzek duplán hiányoznak majd a magyar emberek zsebéből.

A Demokratikus Koalíció szerint azonnal vissza kell venni a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak kifizetett uniós támogatási előlegeket. Ezt a pénzt pedig a magyar kis- és középvállalkozások rezsitámogatására kell fordítani, mert a rezsiválság miatt tönkremehetnek a cégek és rengetegen veszíthetik el a munkájukat. Nem engedhető meg, hogy az elbukott uniós pénzeket Orbánék a magyar adófizetők ellopott pénzéből pótolják!

Rónai Sándor

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője

Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.