2024. április 23. kedd

2022. december 3., szombat 12:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. december 3., szombat (OS) - Vissza kell venni a fideszes milliárdosoktól az uniós támogatások előlegét, amit a magyar adófizetők fizettek ki!

Az Európai Bizottság szerdán azt javasolta, hogy az Orbán-kormány 12 éves lopása miatt a Magyarországnak járó, több ezer milliárd forintos uniós támogatás kifizetését függesszék fel. Csakhogy az uniós forrásokat a kormány meg szokta előlegezni a fideszes milliárdosoknak a magyar adófizetők pénzéből, hogy majd utólag, a beérkező uniós pénzekből pótolja ki azt az állami költségvetésben. Vagyis ha nem érkeznek meg az uniós támogatások, akkor a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak már kiutalt pénzekkel együtt az uniós pénzek duplán hiányoznak majd a magyar emberek zsebéből.

A Demokratikus Koalíció szerint azonnal vissza kell venni a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak kifizetett uniós támogatási előlegeket. Ezt a pénzt pedig a magyar kis- és középvállalkozások rezsitámogatására kell fordítani, mert a rezsiválság miatt tönkremehetnek a cégek és rengetegen veszíthetik el a munkájukat. Nem engedhető meg, hogy az elbukott uniós pénzeket Orbánék a magyar adófizetők ellopott pénzéből pótolják!

Rónai Sándor

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője

Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

Kiadó: Demokratikus Koalíció