2024. április 20. szombat

2022. december 5., hétfő 10:47

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. december 5., hétfő (OS) - Rászoruló gyerekeknek szervezett sportnapot a BTESZ Alapítvány és a Nyíregyházi Sportcentrum. November 29-én a Nyíregyházi Sportcentrumba látogatott el húsz gyermek a tuzséri Tasak Tanoda felzárkoztatási programjában résztvevő diákok közül.

A napot közös jégkorcsolyázással kezdték, majd a délután folyamán a Studio Futsal Nyíregyháza játékosaival találkoztak és fociztak együtt.  A focisták bátorították a gyerekeket arra, hogy szorgalmasan tanuljanak és legyenek alázatosak, kitartóak, így érhetik el a céljaikat.

"Az Alapítvánnyal egy olyan napot szerettünk volna szervezni, ahol olyan gyerekek próbálhatnak ki különböző sportágakat, akiknek erre máskor nincs lehetőségük. A sportot egy kitörési pontnak tartjuk, ami megváltoztathatja a jövőjüket. A célunk, hogy a gyerekek olyan sportolókkal találkozzanak, akik inspirációt nyújthatnak az álmaik megvalósításához. Reméljük, hogy ez a nap olyan élmény lehet, ami jelentős mértékben befolyásolja a gyerekek jövőképét és céljait." – mondta Bacsó Benjámin, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány elnöke.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány mottója: Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak. Az Alapítvány munkájával a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozását támogatja.

További információ és fotók kérése: alapitvany@btesz.hu

Kiadó: Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány