OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2022. december 6., kedd 19:21

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. december 6., kedd (OS) - A magyar katonák őrzik és védik a modern történelem egyik mérföldkövének, a daytoni békeszerződésnek vívmányait.

    Szalay-Bobrovniczky Kristóf a bosznia-hercegovinai EUFOR misszió magyar kontingensét látogatta meg Szarajevóban. Az állomány előtt mondott beszédében kijelentette: Bosznia-Hercegovina a balkáni történelem egyik legjelentősebb helyszíne. A 20. század egyik legfontosabb geopolitikai vívmányának nevezte a térség helyzetét rendező, 1995-ben létrejött daytoni békemegállapodást, amelynek eredményeit a magyar katonákat is sorai között tudó nemzetközi EUFOR ALTHEA misszió is őrzi. Az Európai Unió 2004 óta vezeti a műveletet Bosznia-Hercegovinában, átvéve a korábbi NATO-missziók békefenntartó szerepét. Feladatuk a békemegállapodásban foglaltak betartatása, illetve az úgynevezett biztonságos környezet fenntartása, ezzel is támogatva az államalakulat európai integráció felé vezető folyamatát.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.