OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2022. december 6., kedd 19:21

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. december 6., kedd (OS) - A magyar katonák őrzik és védik a modern történelem egyik mérföldkövének, a daytoni békeszerződésnek vívmányait.

    A honvédelmi miniszter kiemelte: a magyar katonák a régióban több nemzetközi misszió megbecsült tagjai, amiért a magyar emberek és a magyar kormány tisztelete és köszönete illeti meg őket. Méltatta munkájukat, amelyet - mint mondta - az illegális migráció legismertebb útvonalának ismert Nyugat-Balkánon végeznek, és amely a nemzetközi közösség elismerését is kiváltotta.  Rámutatott: mindezt olyan időszakban, amikor Magyarországot sok támadás éri, szuverén, a magyar érdekeket szem előtt tartó külpolitikája miatt.

Emlékeztetett: Magyarország 2016-ban lépett a haderőfejlesztés útjára, melynek eredményeképpen egy olyan elrettentő erőt felmutatni képes nemzeti haderő jön létre, amely elkötelezetten vesz részt a jövőben is az EUFOR-hoz hasonló nemzetközi missziókban.

Hangsúlyozta: a haderőfejlesztés korszakhatárhoz érkezett, hiszen a NATO-kompatibilis eszközök beszerzése, valamint a katonai pálya megbecsültségének visszaszerzése mellett a honvédelemért felelős minisztérium mára integrált minden, a honvédelemben részt vevő területet. Ez kiemelkedő lehetőség, mivel a védelemipar becsatlakozásával az egyes területekért felelős ágazatok egymásra támaszkodva alkotják az ütőképes, már az ellátásbiztonságot is magába foglaló nemzeti honvédelmi erőteret - tette hozzá a miniszter.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.