OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. december 7., szerda 07:58

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. december 7., szerda (OS) - SZÜLETÉSNAPOS ALAPÍTVÁNY ADOTT AJÁNDÉKOT

    Becses nap az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (Infoalap) számára a december 7., mert 2000-ben ezen a napon jegyezte be a bíróság a civil szervezetek közé. Az eltelt 22 év alatt annyi szoftver- és tananyagfejlesztést hajtottak végre, hogy nemcsak nekik lehet fontos ez a nap, hanem a teljes magyar látássérültügyi társadalomnak is. Az ő munkájuknak köszönhetően készülnek el ugyanis a nemzetközi szoftverek honosításai, amelyek alapját képezik annak, hogy a vak és gyengénlátó tanulók és munkavállalók helyt tudjanak állni a mindennapokban. Valamint annak, hogy ez a réteg is megtalálja a keresett információkat, tartalmakat az interneten és a speciális tankönyvekben.
De nemcsak az IT területén kívánnak színvonalasat nyújtani, hanem társadalmi szinten is. Remélik, hogy rendszeres adományaikkal megkönnyítik a kommunikációt, ezzel is elősegítve az esélyegyelőség terjedését.
2022 novemberében 85 digitális diktafont és 100 db mikrofonos fejhallgatót ajándékoztak három budapesti látássérültügyi szervezetnek több, mint 2,8 millió Ft értékben. Az alapítvány ez évi adományozási programjának középpontjában egyrészt azok az okostelefont nem használó látássérült emberek álltak, akik szívesen rögzítik a számukra fontos információkat – ők kapták a digitális diktafonokat. Azokat az internethasználókat pedig, akik gyakran folytatnak beszélgetéseket, akár konferenciabeszélgetéseket is az interneten, mikrofonos fejhallgatókkal ajándékozták meg.


     Kiadó: Informatika a Látássérültekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.