OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. december 8., csütörtök 10:12

A Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesületének közleménye
    Budapest, 2022. december 8., csütörtök (OS) - Decemberben több mint félezer új termékkel bővül a Tudatos Vásárlók mobilapplikációja. Mostantól a tisztítószerek mellett már irodaszerekről, pelenkáról, papíráruról, sőt, női higiénia termékekről is pár kattintással kiderül, hogy rendelkezik-e az Európai Unió Ökocímkéjével (EU Ecolabel), vagy annak megfelelő hiteles nemzeti öko-minősítéssel. Az Android és iOS platformokon egyaránt elérhető mobilapp így már abban is segít, hogy ne dőljünk be könnyen a nagyvállalatok greenwashing (zöldre festés) üzeneteinek.

    A hamisan környezettudatosnak beállított termékek és szolgálatások száma látványosan megugrott az elmúlt években, míg a fogyasztók továbbra is néhány másodperc alatt meghozzák a döntésüket a polcok széles kínálata előtt. A tisztánlátást nagyban segíti a Tudatos Vásárlók mobilapplikációja, amely a csaknem tizenhétezres felhasználói táborával Magyarország egyik legnépszerűbb zöld alkalmazásává nőtte ki magát az elmúlt két évben. Az app környezetbarát része, a termék vonalkódjának beolvasásával segít megtalálni közülük azokat, amelyek harmadik, független fél által hitelesített öko címkével rendelkeznek. Az applikációba feltöltött termékkategóriákban szereplő termékek mintegy 29 százaléka rendelkezik EU Ecolabel/Ökocímke minősítéssel, 40 százalékul pedig a német Kék Angyal minősítést tudhatja magáénak, így mindig választhatunk olyat, ami bizonyítottan kisebb terhelést jelent a bolygó számára. A címkék pontos leírása megtalálható az Egyesület weboldalán.

     Kiadó: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.