OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2022. december 8., csütörtök 10:39

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. december 8., csütörtök (OS) - Folytatódik a Balaton gátlástalan Fidesz-közeli beépítése – Balatonföldvárnál is több ezer köbméter beton kerül a tóba

    A helyi lakosság elkeseredetten tiltakozik, mert a helyi építési szabályzat szerint a strand funkciójának megváltoztatása nem engedélyezhető. Márpedig a helyi önkormányzat által is támogatott beruházás egyenesen kettévágná a strand területét. A 175 hajó befogadására alkalmas kikötő csökkentené a vízhez jutás lehetőségét, és ezrek vízparti pihenési lehetőségeit lehetetlenítené el.

Ez tehát egy újabb példája a Balaton-part Fidesz-közeli gátlástalan beépítésének! Pedig páratlan természeti kincsünk, a Balaton nem bírja el a korlátlan kizsákmányolást: ha az Orbán-kormány így folytatja, a tó néhány évtizeden belül posvánnyá válhat. Létfontosságú, hogy az ilyen beruházások környezeti hatásait objektív szakértők mérjék fel, és ne természetromboló üzleti érdekek és szakvéleménynek álcázott félrenézés döntsön a Balaton sorsáról.

A Párbeszéd hiába kérdezte személyesen Nagy István agrárminisztert, szerinte van-e környezeti hatása több ezer köbméter beton tóba öntésének, a válasz csupán annyi volt, hogy minden a legnagyobb rendben van, a lefolytatott vizsgálat elegendő és jogszerű volt.

Szabó Rebeka,
a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.