OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 9. péntek
Ismertető


2022. december 23., péntek 13:08

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2022. december 23., péntek (OS) - Pápán találkozott az olasz és a magyar védelmi miniszter

        Az ukrajnai háború nyomán a NATO egyik legfontosabb döntése volt, hogy az úgynevezett "Keleti Szárny" megerősítésére 4 plusz harccsoportot hoz létre-mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf péntek reggel az olasz védelmi miniszter látogatása kapcsán Papán.
     A honvédelmi miniszter kifejtette, hogy a harccsoportok egyike Magyarországon, magyar vezetéssel jött létre, a bevethetőséget biztosító teljes műveleti készenlétet pedig már szeptember végére elérte.
     Ebben a többnemzeti harccsoportban – a magyar után - a második legnagyobb kontingenst az olasz haderő adja, Guido Crosetto védelmi miniszter őket is meglátogatta a nap folyamán.
     A közös munkára irányuló tervek mellett erről a szerepvállalásról, az ukrán-orosz háborúról, valamint a KFOR parancsnoki beosztás tapasztalatairól is tárgyaltak a miniszterek a pápai bázisreptéren.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.