OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2023. január 19., csütörtök 11:29

Az Országos Mentőszolgálat közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. január 19., csütörtök (OS) - Elsőként Hajdú-Bihar vármegyében élesedik februártól az új, egységes ügyeleti rendszer

    Az Országgyűlés által decemberben elfogadott egészségügyi alapellátásról szóló törvénynek megfelelően időben és területileg is fokozatosan megkezdődik az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése.  Az elmúlt másfél év tesztidőszakában szerzett tapasztalatokat beépítve elsőként Hajdú-Bihar vármegyében élesedik az új, egységes ügyeleti rendszer február elsejétől. A működési rendről az Országos Mentőszolgálat írásban tájékoztatta Hajdú-Bihar vármegye önkormányzatait.  

Az új ügyeleti rend az ország többi vármegyéjében az év során fokozatosan fog életbe lépni, amiről a lakosságot és a háziorvosokat is folyamatosan tájékoztatni fogjuk. A változásig a többi vármegyében az eddig megszokott rend szerint zajlik az orvosi ügyelet. Az a cél, hogy az év végére Budapest kivételével az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működjön.

Az új ügyeleti rendszert másfél éve kezdték Hajdú-Bihar vármegyében tesztelni, a rendszer bevált és jelentősen javította a sürgősségi betegellátást.

     Kiadó: Országos Mentőszolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.