OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. január 19., csütörtök 17:19

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2023. január 19., csütörtök (OS) - Vajda Zoltán: összehívom a Költségvetési bizottság ülését, továbbá kezdeményezem Varga Mihály pénzügyminiszter és a Költségvetési Tanács tagjainak meghallgatását

        A kormánynak több hónap csúszással sikerült benyújtania az idei költségvetés tervezetét. Az MSZP többször felhívta a figyelmet arra, hogy tarthatatlan a kormány által nyár közepén áterőltetett 2023-as költségvetés, éppen ezért még decemberben új költségvetést kellett volna elfogadnia az Országgyűlésnek.
     Az MSZP álláspontja szerint a kormány decemberben elfogadott rendeleti költségvetése nem egy teljes költségvetés, azaz most teljesen átláthatatlanul költik a közpénzt, és jelenleg azt sem tudjuk, hogy az új költségvetés elfogadásáig szabályosan gazdálkodnak-e az adófizetők pénzével.
     Annak érdekében, hogy az Országgyűlés tájékoztatást kaphasson az új költségvetésről, összehívom a Költségvetési bizottság ülését, és kezdeményezem Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint a Költségvetési Tanács tagjainak meghallgatását.
     Világos válaszokra van szükség többek között a Rezsivédelmi Alapról, a Vodefone megvásárlásáról, a lopakodó euróbevezetésről, az Erasmus program költségvetési támogatásáról, aminek a pénzügyi fedezete egyébként már a rendeleti költségvetésben is szerepel.
     A költségvetés nem egy kormány belügye, hanem a magyar emberek, az adófizetők ügye, joguk van világosan látni, hogy mire költi a kormány az adóforintjaikat. Bízom abban, hogy a magyar emberek érdeke ez egyszer előbbre való a Fidesznek, és a Fidesz által módosított alaptörvény előírásának megfelelően, valamint a korábbi ígéretét betartva a pénzügyminiszter el fog jönni a Költségvetési bizottság január 23-ai ülésére.

Vajda Zoltán,
a Költségvetési bizottság elnöke  

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.