OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2023. január 20., péntek 09:08

A Magyar Vöröskereszt közleménye
    Budapest, 2023. január 20., péntek (OS) - Humanitárius Település címre írt ki pályázatot a Magyar Vöröskereszt.

        Magyarország legnagyobb humanitárius szervezete 2007-ben alapította meg a Humanitárius Település címet, amelyre idén március 31-ig várja a jelentkezéseket. A sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést. Azon település, amely két vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a határmenti üdvözlő tábláján a Humanitárius Település jelzés elhelyezésére.
     "A minősítés igazolja, hogy birtokosai tiszteletben tartják a Vöröskereszt eszmeiségét és alapelveit" – ismertette Fodor Antalné dr., a Magyar Vöröskereszt elnöke. – "A beérkező anyagokban többek között azt vizsgáljuk, hogy az adott közösség mennyire tevékenyen vesz részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különös tekintettel a véradásra, az önkéntes munkára és az elsősegélynyújtásra."
     Bármely település – falu, község, város vagy városrész, kerület vagy kerületrész – pályázhat március végéig. A szervezet online formában és postai úton is fogadja a pályázati anyagokat. A minősítést megszerzők májusban, egy országos találkozó keretében vehetik majd át az elismeréssel járó oklevelet. Az utóbbi több mint 15 évben összesen 53 hazai település nyerte el a Humanitárius Település címet, közülük Dunakiliti, Ikervár, Kocsord, Nagypirit, Nemesgulács, Szajol, Telekgerendás és Vasegerszeg már öt alkalommal.

     Kiadó: Magyar Vöröskereszt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.