OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2023. január 22., vasárnap 13:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. január 22., vasárnap (OS) - Árnyékkormány: Az Orbán-kormány évek óta megfeledkezik az egészségügyi szakdolgozókról, a megalázó fizetések miatt veszélyben vannak a betegek

    Újabb vészjelzést adott a magyar kórházak kétségbeejtő helyzetéről a Független Egészségügyi Szakszervezet: több mint kétszer annyi műtét marad el az egészségügyi szakdolgozók – például ápolók, műtőssegédek – hiánya miatt, mint az orvoshiány következtében. Nem csoda, hogy az egyetlen műtőssegéd felmondása után leálltak a műtétek például az érdi szakrendelőben.

Az Árnyékkormány szerint már a magyar emberek egészségét, sőt sokak életét is veszélyezteti az Orbán-kormány azzal, hogy hosszú évek óta megfeledkeznek a kórházak, a rendelőintézetek és a mentőszolgálat szakdolgozóiról, és a megélhetési válság ellenére is megalázó fizetéseket kínálnak számukra. Emiatt lassan tömegével hagyják ott a pályát a hivatásukért elkötelezett szakdolgozók, így fontos műtétek maradhatnak el, és sokszor már éveket kell várni egy-egy rutinműtétre is a duzzadó várólisták alapján. Orbán Viktor azonban csak a megszorításokban hisz, és inkább az egészségügyi szakdolgozók bérén spórol, mint hogy elegendő pénzt fordítson az egészségügyre. Így mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy végre tisztességes fizetést kapjanak az egészségügyi szakdolgozók és a magyar emberek egészségügyi ellátása végre biztonságban legyen.

Komáromi Zoltán
egészségügyi árnyékminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.