2024. április 25. csütörtök

2023. január 23., hétfő 08:24

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2023. január 23., hétfő (OS) - Óriási összefogás született a Szeretetcsokival

Összesen 52.682 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze a Szeretetcsoki 2022/2023 jótékonysági összefogás révén. Gyermekek, fiatalok, kicsik és nagyok, cégek, családok, hivatalok, munkaközösségek, magánemberek közösen tették sikeressé a jótékonysági csokigyűjtést. A Szeretetcsoki program a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági - támogató programja. Évente több ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit több mint 300 csapat hozott össze.
     Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén országos, illetve nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés. A 2022-ben a résztvevők összesen 52.682 tábla csokit, plüsst, játékot gyűjtöttek össze! Volt aki egy ceruzával, volt aki 200 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba. Az Alapítvány 2023-ra így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. Bár óriási mennyiségről beszélünk, mégis társadalmi szinten "csak" csepp a tengerben a mennyiség, viszont az összefogás követendő - példaértékű.
     Hova kerül a Szeretetcsoki?
     A bohócdoktorok gyógyító kórházi osztályra, rendelőintézetbe, gyermekpszichiátriára, rehabilitációs programokat működtető szervezethez, véradások jutalmazásához, élelmiszerosztásokon a legszegényebb családokhoz juttat az édességekből. A finomságok a terápiákhoz, a segítő csomagokban örömet okoznak, mosolyt csalnak a gyermekek, az egészségügyi szakdolgozók arcára.

Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány