OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. január 23., hétfő 11:46

A Legfőbb Ügyészség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. január 23., hétfő (OS) - Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a mai napon a hivatalában fogadta az Integritás Hatóság elnökét, Biró Ferencet. A legfőbb ügyész által kezdeményezett találkozó célja az ügyészség korrupció ellenes tevékenységének bemutatása, az Integritás Hatóság megkezdett munkájának az összefoglalása, valamint a két szervezet közötti munkamegállapodás előkészítése volt.

        A mindkét fél által eredményesnek ítélt egyeztetés keretében Dr. Polt Péter legfőbb ügyész ismertette az ügyészség korrupció ellenes tevékenységét, külön kiemelve a Központi Nyomozó Főügyészséget, amelynek egyik fő feladata az államigazgatásban, döntéshozatali jogkörrel rendelkezők esetében felmerülő hivatali vesztegetés, hivatali vesztegetés elfogadása, befolyás vásárlása esetén való eljárás.
     A legfőbb ügyész bemutatta azt a nemzetközi tevékenységet, amit a magyar ügyészség a korrupció megfékezése érdekében végez. Külön kiemelte a Eurojusttal, az OLAF-fal és az Európai Ügyészséggel való kiváló együttműködést. Utóbbi két szervezettel a magyar ügyészségnek munkamegállapodása van a gyakorlati kérdések kereteinek meghatározásáról.
     A találkozón a legfőbb ügyész ismertette azokat a feladatokat, amelyeket az új jogintézmény, az un. "kiegészítő pótmagánvád" létrehozásával a jogalkotó az ügyészségre rótt. Bemutatta azt az edukációs tevékenységet és kommunikációs megoldásokat, amelyek a felülbírálati indítvánnyal élni kívánó állampolgárok és szervezetek rendelkezésére állnak, és elérhetők az ügyészség honlapján keresztül.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.