OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2023. január 24., kedd 11:58

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. január 24., kedd (OS) - A honvédelmi miniszter nem tagja a Némethy Bertalan Alapítványnak

    A sajtóban megjelent állításokkal ellentétben Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Némethy Bertalan Alapítványnak alapítója soha nem volt, elnöki pozíciójáról lemondott, kuratóriumi tagsága 2022. június 7-i hatállyal megszűnt.  
Így az Alapítvány vezetésében semmilyen módon nem vett és nem vesz részt.  

A nemzetközi és magyar lovassport-élet egyik legnagyobb alakjaként ismert Némethy Bertalan – aki Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagybátyja volt – szellemi és szakmai örökségének emléket állító alapítvány a magyar lovaskultúra és lovashagyományok támogatására és népszerűsítésére, illetve az örkényi  Lovaglótanárképző Intézet szellemiségének ápolására létrejött nonprofit szervezet.  A több mint 15 éve működő alapítvány helyet és lehetőséget biztosít a lovas szabadidős és versenysport-tevékenységekre, tovább örökítve a magyar kultúrától elválaszthatatlan lovas életmód tradícióit.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.