2023. február 4. szombat

2023. január 24., kedd 11:58

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. január 24., kedd (OS) - A honvédelmi miniszter nem tagja a Némethy Bertalan Alapítványnak

A sajtóban megjelent állításokkal ellentétben Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Némethy Bertalan Alapítványnak alapítója soha nem volt, elnöki pozíciójáról lemondott, kuratóriumi tagsága 2022. június 7-i hatállyal megszűnt.
Így az Alapítvány vezetésében semmilyen módon nem vett és nem vesz részt.

A nemzetközi és magyar lovassport-élet egyik legnagyobb alakjaként ismert Némethy Bertalan – aki Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagybátyja volt – szellemi és szakmai örökségének emléket állító alapítvány a magyar lovaskultúra és lovashagyományok támogatására és népszerűsítésére, illetve az örkényi  Lovaglótanárképző Intézet szellemiségének ápolására létrejött nonprofit szervezet.  A több mint 15 éve működő alapítvány helyet és lehetőséget biztosít a lovas szabadidős és versenysport-tevékenységekre, tovább örökítve a magyar kultúrától elválaszthatatlan lovas életmód tradícióit.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium