OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2023. január 24., kedd 12:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. január 24., kedd (OS) - DK: Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzük Varga Judit és az Orbán-kormány más tagjainak lehetséges érintettsége miatt a Völner-ügyben

    Újabb hangfelvétel erősíti a gyanút, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter is érintett lehet saját volt államtitkára, a korrupció miatt lebukott Völner Pál ügyében. A Völner lefizetésével gyanúsított Schadl György – a Magyar Végrehajtói Kar elnöke – a felvételen azt mondja, hogy a korrupciós ügy egyik résztvevője bűnpártolás miatt akarja feljelenteni Varga Juditot.

A Demokratikus Koalíció parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi annak érdekében, hogy megvizsgálja Varga Judit igazságügyi miniszter lehetséges érintettségét a Völner-ügyben. A Völner-bizottság feladata lesz választ adni a következő kérdésekre is: kikre gondolt a korrupcióval vádolt volt államtitkár, Völner Pál, amikor azt mondta az egyik felvételen, hogy a vallomásától "meginoghat" pár ember széke? Talán a Fidesz egyes parlamenti képviselőire vagy az Orbán-kormány minisztereire célzott? Ki volt az a bizonyos "Tóni", akiről egy másik felvételen beszélt a végrehajtók korrupt vezetője, Schadl György? Azért indultak újra a kilakoltatások az elmúlt fél évben, és azért lökte a végrehajtói maffia karjaiba a magyar családok ezreit az Orbán-kormány, mert a végrehajtók fideszes politikusokat, kormánytagokat fizettek le?

Sebián-Petrovszki László
országgyűlési képviselő, DK, alelnök, OGY Igazságügyi Bizottsága

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.