OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2023. január 24., kedd 12:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. január 24., kedd (OS) - Árnyékkormány: Azonnal csökkenteni kell a rezsi áfáját, hogy mérséklődjön az Európa-rekorder áremelkedés

    Miközben Európában mindenhol csökkennek az energiaárak, egyedül nálunk gyorsult a drágulás - derült ki az Eurostat adataiból. Mindez a rezsicsökkentés késői kivezetésének köszönhető, és annak, hogy Orbán Viktor 12 év alatt semmit sem tett az orosz gázfüggőség mérséklésére.

Az Árnyékkormány szerint azonnali intézkedésekre van szükség, hogy mérséklődjenek az Európa-rekorder drágulás miatt egyre jobban elszálló energiaárak. Ahogy azt már korábban követeltük, csökkenteni kell a gáz- és az elektromos áram áfáját, és be kell vezetni az 5%-os áfakulcsot! Az Árnyékkormány kezdeményezi, hogy az eddigi határ kétszereséig járjon a kedvezményes árú gáz és áram, tehát a kedvezményes díjszabás kiterjesztését a földgáz esetében havi 288 köbméterig, a villany esetében havi 420 kilowattig. Az Árnyékkormány tudja mit kell tenni: ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy csökkenjenek a rezsiárak.

Varju László
Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.