OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2023. január 24., kedd 20:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. január 24., kedd (OS) - DK: Nem csoda, hogy csökken a Magyarországba vetett bizalom – A kormány úgy szavazta meg az Ukrajnának járó fegyverpénzt, hogy közben folyamatosan ellene hergelte a magyarokat

    Miközben Orbán Viktor és kormánya itthon a szankciók és a fegyverszállítás ellen hergel, Szijjártó Péter hétfőn megszavazta Brüsszelben az Ukrajnának járó 500 millió eurós fegyverpénzt. Már nem ez az első alkalom, hogy a különböző miniszterek Orbánnal az élükön Magyarországon előadják a bátor szabadságharcost, míg az uniós tárgyalásokon behúzott fejekkel mindent megszavaznak, amire csak kérik őket. Ez történt a szankciókkal, és ez történt most is, az ukrán fegyverpénzzel.
A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor itthon úgy hergeli a magyarokat a szankciók és a fegyverszállítás ellen, hogy Brüsszelben ő maga is megszavazta azokat. Nem csoda, hogy az Európai Unióban már azt sem hiszik el Orbánnak, amit a saját szemükkel látnak belőle: miatta csökken a Magyarországba vetett bizalom. Mára nem jönnek az uniós támogatások Magyarországra, és az Erasmusból is kizárták az alapítványi egyetemeket. Az Árnyékkormány következetesen és világosan fogalmaz: Magyarországnak az EU-ban és a NATO-ban a helye, nincs helye az ellenük való uszításnak. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy helyreállítsuk a kapcsolatunkat a hagyományos szövetségeseinkkel, visszaállítsuk az országba vetett bizalmat, és hazahozzuk a nekünk járó uniós támogatásokat.

Rónai Sándor
EP-képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.