OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2023. január 25., szerda 13:39

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. január 25., szerda (OS) - Árnyékkormány: Ki kell fizetni a kórházak adósságát, amit az orbáni infláció és rezsiemelés ró az intézményekre!

    Alig telt el egy hónap, és máris 10 milliárdos adósságot halmoztak fel a kórházak idén, ráadásul ebben nincs benne az orvosegyetemi klinikák tartozása. Akkora a baj, hogy az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint a tartozás év végére elérheti akár a 80 milliárdot is, ami még a tavalyi, 60 milliárdos összegnél is jóval magasabb lesz.
Az Árnyékkormány szerint elfogadhatatlan, hogy miközben a kórházak egyre nagyobb szakemberhiánnyal küzdenek, a várólisták már több évre előre beteltek, és az egészségügyi dolgozók is rendkívül alulfizetettek, az orbáni infláció és a kormányzati rezsiemelés újabb hatalmas terhet ró az egészségügyi intézményekre. Ez a probléma minden egyes évben visszatér, és évről évre egyre nagyobbra nőnek a tartozások; a kormány mégsem tesz semmit, hogy ezt egyszer és mindenkorra megoldja. Az adósság miatt műtétek és vizsgálatok maradhatnak el, ami a betegek egészségét már közvetlenül veszélyezteti. Nem engedhetjük meg, hogy Orbán Viktor tovább spóroljon a magyar emberek egészségén. Az Árnyékkormány szerint azonnal rendezni kell a kórházak és az egészségügyi szakdolgozók helyzetét, mielőtt még a mostaninál is súlyosabb következményei lesznek a 12 éven tartó rombolásnak. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra legyen működőképes egészségügyünk.

Komáromi Zoltán
egészségügyi árnyékminiszter


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.