OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2023. január 25., szerda 14:03

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. január 25., szerda (OS) - Több szerénységet, kedves Fidesz!

    Szánalmas a Fidesz reakciója az MSZP benyújtott határozati javaslatára, hogy 13. havi juttatásként 205 ezer forintot minden nyugdíjas kapjon. Annyit tudnak mantrázni, hogy "a baloldal vette el a 13. havi nyugdíjat".

Pedig mégiscsak a Fidesz volt az, aki
• megszavazta, hogy elvegyék és elköltsék csaknem hárommillió ember időskorra félretett, nyugdíjcélú megtakarítását;
• támogatta a korhatár alatti nyugdíjak és a rokkantsági nyugdíjak megszüntetését, tönkretéve ezzel rengeteg rokkant ember életét;
• igennel szavazott arra, hogy a vegyes indexálás eltörlésével kevesebb legyen az éves nyugdíjemelés, támogatta a nyugdíjjárulék-plafon eltörlését, a járulékok adóvá történő átalakítását, az önálló nyugdíjbiztosítási alap megszüntetését és az igazgatási rendszer szétzilálását;
• ellenezte az MSZP javaslatait a nyugdíjak emeléséről, illetve azok igazságosabb elosztásáról!

Tisztázzuk: a 13. havi juttatást eleve az MSZP-kormány vezette be és fizette évekig; mindaddig, amíg a 2008-as gazdasági világválság költségvetésre gyakorolt hatása miatt felfüggeszteni nem kényszerült. A Fidesz-kormánynak 11 éven át egyáltalán nem jutott eszébe, hogy visszaadhatná, egészen az országgyűlési választások előttig.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.