OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2023. január 25., szerda 14:03

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. január 25., szerda (OS) - Több szerénységet, kedves Fidesz!

    Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-kormányzás 13. évében oda jutottunk, hogy a magyar nyugdíjasok többsége nem tud kijönni a nyugdíjából! A nyugdíjasok szegénységi aránya ez alatt közel háromszorosára, 4,9%-ról 13,65%-ra nőtt! Ma másfélmillió nyugdíjas kevesebbet kap, mint a 205 ezer forintos átlagnyugdíj, 320 ezren 100 ezer forintnál, több mint 130 ezren pedig 80 ezer forintnál is kevesebb havi nyugdíjat kapnak. Az ő helyzetükön javítani kell!

Az MSZP szerint az a méltányos, és a nyugdíjrendszer igazságtalanságát valamelyest mérsékelő lépés, ha a nyugdíjasok 13. havi juttatására rendelkezésre álló közpénzt most egyenlően az átlagnyugdíjnak megfelelő, 205 ezer forintos összegben kapja meg minden idős honfitársunk.

A Fidesz rombolta le az időskori létbiztonságot. Segítsen legalább részben visszaállítani azzal, hogy képviselői a Parlamentben támogatják a javaslatunkat!

Tóth Bertalan,
az MSZP frakcióvezetője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.