OS Országos Sajtószolgálat
2023. március 24. péntek
Ismertető


2023. január 25., szerda 14:36

A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2023. január 25., szerda (OS) -

    MTI közlemény tervezet:

A NAV 2023.01.23-án szándékosan és jogellenesen lekapcsolta az elektronikus úton való meghatalmazásra szolgáló felületén az új meghatalmazás létrehozására szolgáló funkciót az EBEV oldalán. Ezzel a NAV tudatosan jogszabálysértést követett el.

A 465/2017. kormányrendelet jelenleg is hatályos szövege előírja, hogy az adóhatóságnak kötelezettsége egy ilyen felületet üzemeltetni.

Nincs benne a jogszabályban, hogy a NAV szoftvercsere, másik felületre való - ismeretlen tartalmu - áttérés okán lekapcsolhatná a működő rendszert.

Az MKOE elnöksége tiltakozik az EBEV jól működő funkcióinak más, ismeretlen módon működőkre való lecserélésétől olyan oldalakon (pl. ONYA, ÜPO), amik számos informatikai problémával küszködnek jelenleg is és használhatóságuk, hatékonyságuk messze elmarad az EBEV-től.

Ruszin Zsolt
MKOE alelnök

     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.