OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. január 26., csütörtök 16:32

A Magyar Szabadidősport Szövetség közleménye
    Budapest, 2023. január 26., csütörtök (OS) - Legyen a mozgás a szépkorúak új slágere! A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) friss videója egyszerű gyakorlatokkal segít a szépkorúaknak a mindennapi, egészségfejlesztő testmozgásban. A videóból kiderül, hogy soha nem késő aktívvá válni, és kellő körültekintéssel szinte minden fizikai képességünk edzhető időskorig.

    A MASPORT decemberben zárult "Szeniorsport határokon átívelő népszerűsítése" elnevezésű Erasmus+ projektje arra kereste a választ, hogy miként lehetne hatékonyabban megszólítani és megmozgatni a szépkorú lakosságot. A projekt keretében a szövetség német, horvát és szerb szabadidősport szervezetekkel közösen elkészített egy összegfoglaló kiadványt és videót a szépkor aktív lehetőségeiről.
Czene Attila, a MASPORT elnöke szerint hiánypótló anyagok születtek: "Itthon is több millió ember mentális és fizikai jólléte a tét, akik nem mindegy, hogy milyen állapotban élik meg az időskort. A kiadvány és videó is közérthetően mutatja be az időseknek ajánlott legjobb gyakorlatokat. Legyen a mozgás a szépkorúak új slágere!"
A videóban és a hozzá kapcsolódó online kiadványban 6 egészségfejlesztő terület mentén ismerhetünk meg gyakorlatokat, az egyes területek jelentőségét pedig könnyen átélhető hétköznapi példák segítik.
A nemzetközi szenior sport projekt ugyan lezárult, de a szövetség a továbbiakban is aktívan segíti ezt a korosztályt a Mozgásélmény Szenioroknak programmal és a júniusi a Szépkorúak Sportfesztiválja eseménnyel.
További információ a szövetség weboldalán.
     Kiadó: Magyar Szabadidősport Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.