OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 9. péntek
Ismertető


2023. január 31., kedd 15:42

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. január 31., kedd (OS) - MÚOSZ-állásfoglalás: Ne uralja senki a médiát  - A rendszerváltás idején minden pártnak kiemelt célja volt, hogy a pártpolitika ne uralhassa a tömegek gondolkodását. El a pártos kezekkel a médiától

    A szabad média egyik fontos feladata a mindenkori hatalom ellenőrzése, munkájának nyilvános nyomon követése. A pórázon tartott média ezt e küldetését eleve nem teljesítheti.

A média szuverenitási kérdés. Valóban az, de nem lehet az szuverén, aki utasításokat hajt végre. Nem lehet felszólításra szabadon gondolkodni! A szabad véleménynyilvánítás csak szuverén médiában valósulhat meg. A szuverenitás azonban azonnal megszűnik, ahogy a média a hatalom kiszolgálójává válik.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége számára fontos a szuverén, szabad, sokszínűen gondolkodó sajtó, a sokszínű, tényeken alapuló tájékoztatás.  Elutasítunk minden olyan törekvést – és a magyar miniszterelnök politikai igazgatójának okfejtése erre utal –, amely a sajtót a hatalmi törekvéseinek szolgálatába kívánja állítani annak érdekében, hogy uralja az országot.


     Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.