OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2023. január 31., kedd 18:06

Az Energiaügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. január 31., kedd (OS) - Lantos Csaba energiaügyi miniszter az önkormányzati szövetségekkel egyeztetett - A kormány továbbra is az átlagfogyasztásig fenntartott rezsicsökkentéssel védi a magyar családokat

    "A nemzetközi energiaválság mindenkit alkalmazkodásra kényszerít, megköveteli, hogy az árak és a fenntarthatóság mellett legalább egyenértékű szempontként vegyük figyelembe az ellátás biztonságát is. Az Energiaügyi Minisztérium a súlyos kihívásokra adható választ minél szélesebb körben kész megvitatni annak érdekében, hogy Magyarországon megmaradjon az energiaellátás biztonsága, továbbra is biztosított legyen az átlagfogyasztás mértékéig a magyar családok számára a rezsicsökkentett energiaár, a vállalkozások és az önkormányzatok is kapjanak segítséget" - mondta el Lantos Csaba energiaügyi miniszter az önkormányzati szövetségek számára tartott keddi egyeztetésen.

Az energiahordozók szankciós felára komolyan próbára tette az európai fogyasztókat, nagymértékben megnehezíti a települések helyzetét, gazdálkodását is. Az Energiaügyi Minisztérium a helyi problémák beazonosítása, a megoldási lehetőségek közös áttekintése céljából kínált fel egyeztetési lehetőséget az önkormányzati szövetségek számára. A nyugodt hangvételű, előremutató megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy az energiaellátás zavartalansága, a gazdaság és a közszolgáltatások működőképességének megőrzése közös nemzeti érdek.

     Kiadó: Energiaügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.