OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2023. február 1., szerda 09:08

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OS) - "Semmi sem volt igaz abból…"

    Magyarország az Unió szélére sodródott a kormány politikájának következményeként. A kormány politikája elszakadt a valóságtól, és már csak az elfoglalt magyar sajtón keresztüli hazug kommunikáció tart fenn egy olyan képzetet, mintha átgondoltan működne. Hogy ez mennyire csak egy képzet, azt jól mutatja az a tavalyi adótörvény-módosítás, amely a kata-vállalkozásokat érintette.

A Jobbik már akkor jelezte, hogy Európa közepén elfogadhatatlan bármilyen adó év közbeni módosítása, ahogy elfogadhatatlan bármilyen vállalkozási forma év közbeni megszüntetése, módosítása. A kata 2022. szeptemberi megváltoztatása mindkettőt érintette. Ez a módosítás egyrészt szembement azzal a konzervatív nemzetpolitikával, amely a magyar középosztály megerősítését célozná alacsony adóterhek mellett, másrészt azzal, hogy az adóegyszerűsítések révén, annak könnyebb feldolgozása okán, minél kisebb legyen az állami bürokrácia.

A Jobbik már akkor is tudta, hogy a katával szemben felhozott kormányzati érvek hamisak, hazug állításokon alapulnak. A kisebbségben dolgozó, államfüggetlen magyar média utánament a problémának, és a 24.hu-n robbant a hír: még az Adóhivatal is beismerte: a kata-változtatások mögötti kormányzati retorika semmilyen szakmaiságot nem tükrözött, kizárólag a politikai retorika része volt.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.