2024. április 25. csütörtök

2023. február 1., szerda 09:09

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OS) -

Ellentétben azzal, amit a kormány korábban állított, az Adóhivatal válaszából kiderült:

1. a kata-vállalkozások egyértelműen vállalkozásként, és nem bújtatott munkavállalásként működtek.

2. a kata-vállalkozások minden szigorú ellenőrzés próbáját kiállták, tisztességesen működtek.

A Jobbik a polgári, konzervatív politika képviseletében kéri számon a kormányon a tavalyi év közbeni átgondolatlan, és vállalkozások tízezreit hátrányosan érintő kata-módosítást és kezdeményezi a kormánynál, hogy mihamarabb állítsa vissza azt a rendszert, amelyben 266 898 magyar vállalkozás működni tudott, és próbált ezáltal a benne érdekelteknek normális, középosztálybeli egzisztenciát teremteni.

A kata-törvény tavalyi módosítása során világos volt számunkra, hogy nem történtek meg a szükséges szakmai egyeztetések. Egy normális országban, amelyet – reményeink szerint – minden magyar politikai erő építeni szeretne, a Jobbik arra tesz javaslatot, hogy mind a Pénzügyminisztérium egy döntéshozói szintjén levő kollégája, mind pedig az Adóhivatal azon munkatársa, aki az újságírói kérdésekre korrekt, szakmai válaszokat adott, vegyen részt a Jobbik által szervezendő sajtónyilvános szakmai fórumon. Induljon el végre egy normális, egymással beszélgető közélet annak érdekében, hogy a politikai hibákat minél gyorsabban ki lehessen javítani.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom