OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2023. február 1., szerda 09:09

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OS) -

    Ellentétben azzal, amit a kormány korábban állított, az Adóhivatal válaszából kiderült:

1. a kata-vállalkozások egyértelműen vállalkozásként, és nem bújtatott munkavállalásként működtek.

2. a kata-vállalkozások minden szigorú ellenőrzés próbáját kiállták, tisztességesen működtek.

A Jobbik a polgári, konzervatív politika képviseletében kéri számon a kormányon a tavalyi év közbeni átgondolatlan, és vállalkozások tízezreit hátrányosan érintő kata-módosítást és kezdeményezi a kormánynál, hogy mihamarabb állítsa vissza azt a rendszert, amelyben 266 898 magyar vállalkozás működni tudott, és próbált ezáltal a benne érdekelteknek normális, középosztálybeli egzisztenciát teremteni.

A kata-törvény tavalyi módosítása során világos volt számunkra, hogy nem történtek meg a szükséges szakmai egyeztetések. Egy normális országban, amelyet – reményeink szerint – minden magyar politikai erő építeni szeretne, a Jobbik arra tesz javaslatot, hogy mind a Pénzügyminisztérium egy döntéshozói szintjén levő kollégája, mind pedig az Adóhivatal azon munkatársa, aki az újságírói kérdésekre korrekt, szakmai válaszokat adott, vegyen részt a Jobbik által szervezendő sajtónyilvános szakmai fórumon. Induljon el végre egy normális, egymással beszélgető közélet annak érdekében, hogy a politikai hibákat minél gyorsabban ki lehessen javítani.
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.