OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2023. február 1., szerda 13:20

A Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesületének közleménye
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OS) - Február közepén újra családi napra hív minden érdeklődőt a Tudatos Vásárlók Egyesülete, melynek központi témája idén is a közösségi mezőgazdálkodás. A résztvevők találkozhatnak az ország több közösségi gazdaságának képviselőjével. Továbbá színes programokkal, előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, magcserével, kézműveskedéssel, sőt, gyerekprogramokkal is várják a résztvevőket, – mindezt a fenntarthatóság jegyében -  központi helyszínen, Budapesten.

    Észak-Amerikától Ázsiáig februárban végén tartják a közösségi mezőgazdálkodás nemzetközi napját. Ez a legrövidebb élelmiszer ellátási forma, amelyben a családok egy teljes szezonra szerződnek közvetlenül a gazdával, aki cserébe friss, sokszor aznap leszedett zöldséget szállít. Hazánkban március végéig tart az időszak, amikor a vásárlók csatlakozhatnak az aktuális szezonra, és ezáltal átalánydíjért cserébe minden héten jó minőségű, helyi, szezonális, és legtöbbször bio élelmiszerhez juthatnak. A délután első felében a szervezők szakmai előadásra és beszélgetésre hívja a gazdákat és más érdeklődőket. A fő téma az éves pénzügyi tervezés lesz a jelenlegi inflációs nyomás kontextusában. Ez után a gazdaságok bemutatkoznak a nagyközönségnek, valamint lesznek előadások, kerekasztal beszélgetések a témában, párhuzamosan pedig magbörze, kézműves foglalkozások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. A teljes program megtekinthető a Tudatos Vásárlók Egyesületének weboldalán.
     Kiadó: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.