OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 4. vasárnap
Ismertető


2023. február 2., csütörtök 15:23

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) - Nem szabad elvenni Szolnoktól a víziközmű hálózatot! -

    Ma adta át az államnak a víziközművet Szolnok városa, ami óriási veszélyt jelent a város és környékének ivóvíz ellátására. Nincs garancia, hogy a szükséges fejlesztések megtörténjenek, melyek elengedhetetlenek lennének, hiszen Szolnokon napi szintű csőtörések vannak és nincs szétválasztva a szennyvíz és a csapadékvíz elvezetése sem. Felmerült a gyanú, hogy a kormány azért vette el Szolnoktól a víziközmű -hálózatot, hogy könnyebben telepíthessen akkumulátorgyárat az emberek megkérdezése nélkül.

Magyarország komoly ivóvízellátási válságba juthat, ha nem tesz a kormányzat mielőbbi érdemi lépéseket a problémák megoldása érdekében. 2010 után duplájára nőtt az ivóvízellátási rendszert érintő csőtörések száma, az ivóvíz 20 százaléka elszivárog a rossz csőhálózat miatt, miközben a vízvezeték-rendszerek 80 százaléka kockázatos vagy kiemelten kockázatos állapotú. Legalább 200 milliárd forintot kell biztosítani, hogy elkerüljük a víziközmű ágazat összeomlását.

Az LMP szerint az államnak nem lesz szándéka olyan fejlesztéseket megvalósítani Szolnokon, ami megoldaná a rendszeres csőtöréseket, és azt sem, hogy szétválasszák a szennyvíz és csapadékvíz levezetését, ezzel megakadályozva, hogy a Meder utca és a Pozsonyi úti aluljáró újra víz alá kerüljön egy nagyobb esőzéskor.
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.