OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2023. február 2., csütörtök 16:20

Az Egyesület a Római Partért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) - HÁTTÉRHATALOM URALJA A RÓMAI-PARTOT?!

    Egyesületünkkel, annak 2006-ban történt megalakulása óta az alapítók magáneszközeit felhasználva folyamatosan hívjuk fel a hatóságok, politikai pártok figyelmét a Római parton uralkodó áldatlan jogi és környezetvédelmi állapotokra.

1. Feltártuk, hogy a Királyok útja – Nánási út vonalán található árvízvédelmi védműnek nem nevezhető földgát/homokdomb szakaszok engedélyezési dokumentációja nemcsak hiányos, hanem egyenesen közokirathamísítás bűncselekményét meríti ki! Ki kell mondani, hogy gyakorlatilag engedély nélkül, jogszabályokkal ellentétes módon került elhelyezésre egy közforgalmi úton az 1954-es és 1965-ös árvizek alkalmával, katasztrófahelyzet idején IDEIGLENESEN! Ma sem tudni, hogy az árvizeket követően az ideiglenes nyúlgátat miért nem vitték el a helyszínről, miért szabdalták szakaszokra, miért hagyták itt immár 69 éve ideiglenesen?! Ezek a homokdomb szakaszok csak a megtévesztést szolgálják, védelmet nem biztosítanak! Ezek a tények szakvéleményekkel vannak alátámasztva! A Királyok útja – Nánási út vonalán található homokdomb szakaszok csak a védelem hamis illúzióját keltik a laikus szemlélő számára!

2. Feltártuk, hogy Óbuda és a Főváros Önkormányzata az Alkotmánybíróság határozataival szemben már 10. éve változtatási tilalommal sújtja a helyi ingatlantulajdonosokat, miközben az ország legmagasabb építmény- és ingatlanadóját veti ki a területen élőkre és vállalkozókra.
     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.