OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 4. vasárnap
Ismertető


2023. február 2., csütörtök 16:20

Az Egyesület a Római Partért közleménye (4. rész)
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) -

    Itt lenne az ideje a Római-part torkát szorongató háttérhatalom felszámolásának, aminek egyetlen módja, hogy a Római-parti árvízvédelmi védmű oda kerül, ahol annak ésszerű, a jogszabályokban nevesített helye van, vagyis a Duna partjára. A hatályos jogi szabályozás szerint is az árvízvédelmi védművet a Duna-partjának 50-méteres zónájában kell megépíteni.

Bízunk abban, hogy a Fővárosi Önkormányzat Képviselői józan döntést fognak hozni februárban, hogy nem a háttérhatalom igényének rendelik alá a Római-parton élők és tulajdonnal rendelkezők árvízvédelemhez fűződő törvényes jogát.

Amennyiben a közhatalom képviselői betartanák a hatályos jogi szabályozásokat, és nem valaki mások érdekét szolgálnák ki, akkor kimondanák az igazságot! Észre kellene venniük, hogy a Római-parton élő embereket hogyan sanyargatják, szegregálják immár 69 éve. A 69 év már nem véletlen, az már magáért beszél! A korábban itt élőkkel, azok leszármazóival van valakiknek nagy problémája?! A védmű elhelyezésének kérdése csak kifogás, álca, hiszen most már olyan technikai megoldások vannak, hogy árvízmentes időben nem is lehet észrevenni a védművet, mivel a mobil védmű alapja a földbe van süllyesztve.Miért akarnak minket több méteres falak mögé szóritva Gettóba zárni és életünket ingatlanjainkat  elpusztítani?


     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.