OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. február 3., péntek 10:25

A Örökbe Fogadok Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. február 3., péntek (OS) - Már 6300-nál is többen fordították a figyelmüket olyan mélyszegénységben élő gyermekek felé, akiknek a csapból folyó víz is csodát jelent. Az Örökbe fogadok egy ovit rendszerében regisztrált örökbefogadók tavaly is több száz tonnányi adományt juttattak el 46 ezer nehéz sorsú gyermekhez az ország legszegényebb településeire. Emellett 352-en csak azért fogtak össze, hogy 1180 kis ovis kirándulni is mehessen.

    A 2019-ben induló Örökbe fogadok egy ovit! mozgalomba ezidáig 6300-nál is többen csatlakoztak az ország minden pontjáról, hogy jó minőségű fölöslegükkel támogassák a nehéz sorsú gyerekeket. A mozgalom rendszerében már több mint 800, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekkel kapcsolatban álló intézmény szerepel.

Az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalomhoz a magánszemélyek mellett már több száz kis- és nagyvállalkozás is csatlakozott örökbefogadóként, vagy több intézményt segítő felajánlóként. Céges adománnyal többek között olyan vállalatok csatlakoztak, mint az IKEA, a Henkel, a CEWE Magyarország, a JYSK, a Rossmann vagy a DHL.

A mozgalom 2022-ben indította útjára a Világjegy projektet, amely a rendszerében regisztrált 450 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő óvoda több ezer ovisának adhat lehetőséget arra, hogy kitörhessen a szüleitől örökölt korlátok közül. A kirándulásalap indulásának első évében már 10 000 gombóc fagyira elegendő pénz, 4 millió 381 ezer forint gyűlt össze, így 31 település 1180 óvodásának nyílt lehetősége világot látni.
    
     Kiadó: Örökbe Fogadok Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.