OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 4. vasárnap
Ismertető


2023. február 3., péntek 14:22

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2023. február 3., péntek (OS) - Az LMP Recskre hívja az energetikai minisztert! -

    A Recsken nyíló andezitbánya a dokumentumok szerint hivatalosan 200 méteres távolságra van a bánya a lakott területtől, gyakorlatilag a recski Hunyadi úttól alig néhány méterre húzódik az a hegyvonulat, ahol megindultak az előkészítési munkálatok. A recski embereket nem kérdezték meg a bányanyitásról: 2020 folyamán, a Covid-időszak alatt a polgármester trükkös módon, egyszemélyi döntéssel járult hozzá a beruházáshoz.

Az LMP írásbeli kérdéssel fordult az energetikai miniszterhez, elfogadhatónak tartja-e, hogy a hatóságok úgy adnak engedélyt egy falu határában található, a lakosságot közvetlenül is érintő andezit bánya megnyitásához, hogy nem tájékoztatják az embereket és nem veszik figyelembe a véleményüket. Az írásbeli kérdésre Steiner Attila államtitkára válaszolt, pontosabban leírta, hogy a környezetvédelmi hatóság valóban engedélyezte a bányászati tevékenységet.

Ezért az LMP levelet és újabb írásbeli kérdést is írt Lantos Csabához, melyben arra invitálja, hogy ő és államtitkára, Steiner Attila látogassanak el Recskre, győződjenek meg róla közösen, hogy a bánya mennyire összeegyeztethetetlen a helyi emberek lakhatásával, az élhető környezettel. Egy település életét döntően befolyásoló beruházásról nem lehet kizárólag a minisztériumból véleményt alkotni, ez olyan ügy, amit személyesen is látni kell!

Kanász-Nagy Máté,
az LMP frakcióvezető-helyettese
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.