OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2023. február 3., péntek 19:07

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2023. február 3., péntek (OS) - Nagy Márton fogadta Adolfo Urso vállalkozásokért és a "Made in Italy"  koordinálásáért felelős olasz minisztert

        2023. február 2-án Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta Adolfo Urso olasz vállalkozásokért és a "Made in Italy"  koordinálásáért felelős olasz minisztert. A felek az olasz és a magyar gazdasági helyzeten túl áttekintették az Európai Unióban megfigyelhető főbb gazdaságpolitikai aktualitásokat. Nagy Márton és Adolfo Urso a megbeszélésen külön kitért az amerikai Infláció Elleni Törvénycsomagra (Inflation Reduction Act), illetve annak jövőbeli és már ma is tapasztalható negatív hatásaira.
     Megállapításra került, hogy meg kell őrizni Európa cselekvési szuverenitását és képességét. Az USA által kidolgozott jogszabály határozott és gyors intézkedéseket igényel az Európai Uniótól, valamint a tagállamoktól egyaránt, amennyiben fenn kívánják tartani versenyképességüket.
     Nagy Márton leszögezte, hogy elindult egy gazdasági háború. Nagy veszélyt jelent, hogy a támogatási versenyen keresztül Amerika elszívja a fejlett európai ipart, ennek következtében pedig stratégiai ipari cégek települhetnek át az óceán túlpartjára.
A felek egyetértettek abban, hogy az olasz és magyar gazdaságpolitikai együttműködési pontokat tovább kell erősíteni, ki kell terjeszteni, így az egyeztetések a jövőben is folytatódnak.

     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.