OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2023. február 3., péntek 21:36

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. február 3., péntek (OS) - Rákellenes Világnap, február 4. - A mozgás fontossága

        A Rákellenes Világnap alkalmából az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák ellen Egyesület a mozgás kockázatcsökkenő szerepére hívja fel a figyelmet.
     Szombaton, az Arena Mallban rendezendő eseményen a résztvevők kipróbálhatják a fittball edzést. A Nemzeti Rákellenes Program a WHO ajánlása alapján az egyik fontos kockázatcsökkentő tényezőként említi a rendszeres mozgást és a túlsúly elkerülését.
     A gyógyuló betegek rehabilitációjában is nagy szerepe lehet a testmozgásnak, akár az egészen egyszerű sportnak is. Szervezett rehabilitációs lehetőség ma még kevés helyen áll az emlődaganattal érintettek rendelkezésére. Az egyesület mindenkit arra ösztönöz, hogy törekedjen a mozgásprogramokon való részvételre, akár csoportosan, akár egyénileg. E célból speciálisan mellműtötteknek készült videós tornaprogramokat is megjelentettünk.
     Az eseményen a mozgás mellett az érdeklődők mellrák kvíz kitöltésével gyarapíthatják tudásukat, és választ kaphatnak a szűrésekkel vagy a betegséggel kapcsolatos kérdéseikre.
     A Rákellenes Világnapot 2000. február 4-től rendezik meg. Ezen a napon írták alá Párizsban a nemzetközi Rákellenes Chartát, mely az összefogás fontosságát hirdeti a kutatás, a megelőzés és a kezelések hatékonyabbá tételének területén.
    
Részletek az egyesület weboldalán és közösségi oldalán, tel.: +36 30 371 8092


     Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.