OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


1993. szeptember 10., péntek 00:00

Tiltakozás
    

    1993. szeptember 10., péntek - A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a Kisgazdapárttal annak szellemiségével ellentétes, külső erők, legújabb akciójukként, fondorlatos módon gróf Bethlen Istvánt, MDF-es képviselőt akarják a Kisgazdapárt elnöki székébe ültetni.
    Gróf Bethlen István személye számunkra azért is elfogadhatatlan, mert 1990-ig külföldön élt és így nem ismeri a magyar parasztság és a polgárság 50 éven keresztül elszenvedett sérelmeit. Ezt támasztja alá az is, hogy gróf Bethlen ellene szavazott a reprivatizációnak. Nem akarja, hogy a magyar paraszt kiút nélkül visszakapja ősei földjét. Nem akarja, hogy a magyar polgár visszakapja a jogtalanul elvett házát, üzletét, műhelyét. E helyett a kárpótlást és a privatizációt támogatja. A vagyonelszámoltatást is ellenzi.
    A Kisgazdapártnak van legitim, választott vezetője, dr. Torgyán József  Ő az általa vezetett párt 1994-es választási programjába felvállalta a reprivatizációt, a még lehetséges keretek között. Akkor miért van szükség új, idegen, a kisgazda szellemiséggel szemben álló elnökre? Azért, hogy kicsúfolják a magyar parasztság és polgárság igazságos tulajdonrendezésére irányuló jogos követelését?
    Ilyen elnöki manőverből nem kérünk.
    Mi ezt úgy látjuk, hogy ez nem más, mint süllyed a hajó és az okos kapitány igyekszik a fölös terhektől, a jelen esetben a már fölöslegessé vált MDF-es képviselőtől megszabadulni.
    Ezért felszólítunk minden igaz magyar embert, minden Keresztény Nemzeti Összefogáshoz tartozó szervezetet, hogy emelje fel tiltakozó szavát az ilyen manipulációk ellen.

     A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete
                              elnöksége

     (OS)
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.