OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2023. március 13., hétfő 14:53

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. március 13., hétfő (OS) - Miklós Mari kapta az Adolph Zukor díjat.

    A Magyar Hollywood Tanács Oscar vacsoráján került sor a szervezet Adolph Zukor díjának átadására. A díjat korábban már megkapta Szabó István, Deák Kristóf, Herendi Gábor, Piroch Gábor, Káel Csaba, L. Simon László, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Szakcsi Lakatos Béla, Horváth Charlie és mások. Idén Miklós Mari filmvágó kapta. 1974-ben végzett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium fuvola szakán. 1974–1976 között a Mafilm vágóasszisztense, 1976-tól a Balázs Béla Stúdió tagja. 1978–1991 között vágóként dolgozott. 1981–1984 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola filmvágó szakos hallgatója volt. Vágója volt több mint 50 filmnek, köztük a "Jób lázadása" c. filmnek, melyet Oscar-díjra jelöltek a legjobb idegen nyelvű film kategóriában 1984-ben. Ő vágta a Sose halunk meg című ikonikus filmalkotást is.1991-ben a HSE, a Magyar Film- és Videóvágók Egyesületének egyik alapítója és első elnöke, melynek azóta is tagja. 1995-től Magyarországon szabadúszó vágó.
Bokor Balázs, a Tanács elnöke a kitüntetés átadásakor kiemelte, hogy Miklós Mari filmvágó elismerése egy olyan filmes szakma elismerése is egyben, amely meghatározó jelentőségű a filmkészítésben. Miklós Mari az első hölgy, aki Adolph Zukor díjban részesült.

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.