OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2023. március 13., hétfő 17:18

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. március 13., hétfő (OS) - Cseh Katalin levélben kéri a Bizottságot arra, hogy kapjon európai védelmet a magyar termőföld

    Mivel a kormány jelenleg csúcsminőségű termőföldeket von ki a művelés alól és nyilvánítja ipari területté, ezért Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője, és Kiss László, a párt agrárpolitikusa, levelet írtak az Európai Bizottságnak, hogy a kiváló minőségű termőföldek közös, európai jogi védelmet kapjanak - egész Európában, Portugáliától a Baltikumig.

"Miközben Európában mindenki védi a földjének az utolsó négyzetcentiméterét is, addig hazánkban az elmúlt 30 évben 1,5 millió hektárral csökkent a termőföldek nagysága" – számolt be róla Cseh Katalinnal és Lőcseivel közös videójában Kiss László, aki azt is elmondta, hogy Debrecenben a BMW miatt 400, az tervezett akkugyár miatt pedig további 200 hektár aranykoronás földet vonnak ki a művelés alól.

A Momentum politikusai szerint a jó minőségű földek pusztítása mindannyiunkra hatással vannak, hiszen ha a gazdák nem tudnak hol termelni, akkor veszélybe kerül az élelmiszeripar. "Mivel a Fidesz nem védi meg a magyar földeket, ezért a Momentum mindent megtesz ennek érdekében. Mi a jövő pártja vagyunk, ezért azt szeretnénk, hogy a gyerekeink és unokáink is magyar földben termelt zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthassanak. Ezért fordultunk az Európai Bizottsághoz" – tették hozzá a videó végén a Momentum politikusai.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.