OS Országos Sajtószolgálat
2023. március 22. szerda
Ismertető


2023. március 15., szerda 13:23

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. március 15., szerda (OS) - Újra bebizonyosodott, hogy az akkugyárak veszélyesek -

    Tűz ütött ki a szigetszentmiklósi ipari park egyik csarnokában. A hírek szerint legalább három ember megsérült a balesetben, akiket mentők láttak el. Az LMP - Magyarország Zöld Pártja teljes közössége gyors és teljes felépülést kíván a balesetben megsérülteknek!

A baleset feltehetően a dél koreai SungEel Hitech szigetszentmiklósi üzemegységében történt, ahol akkumulátorokat és elektronikai hulladékokat dolgoznak fel, ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja felveti a magyar hatóságok felelősségét: a tavalyi baleset után mit tettek a szabályozások terén, ami megakadályozhatta volna a szigetszentmiklósi balesetet? Tavaly július 20-én történt már egy robbanás a SungEel HiTech bátonyterenyei akkumulátor-újrahasznosító üzemében, egy új gyártósor üzembe helyezése közben. Akkor négyen sérültek meg a balesetben, köztük egy ember súlyosan, őt és a két másik sérültet kórházba szállítottak.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint számos példa mutatja, hogy az akkumulátorgyártással kapcsolatos üzemegységek nem csak környezetvédelmi szempontból, hanem az ott dolgozókra is kiemelten veszélyesek. Emlékezhetünk, amikor 2022 januárjában 14 embert kellett kórházba vinni, mert veszélyes anyag szivárgott ki a komáromi akkumulátorgyárban.

LMP sajtó
    
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.