OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2023. március 15., szerda 18:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. március 15., szerda (OS) - Árnyékkormány: Támogatjuk a Pedagógusok Szakszervezetének céljait!

    Népszavazást kezdeményezett a Pedagógusok Szakszervezete öt olyan égető közoktatási kérdésben, amelyek tisztázása nélkül az iskolák zavartalan működése nem biztosítható Magyarországon. Egy európai országban a kormány ezekről a kérdésekről automatikusan megkérdezné a szakmát és az érintetteket, az már az Orbán-kormány szegénységi bizonyítványa, hogy az egyik legnagyobb pedagógusszervezetnek egy népszavazási kezdeményezéssel kell ezekre felhívnia a figyelmet.

Az Árnyékkormány teljes mellszélességgel támogatja a Pedagógusok Szakszervezetének céljait és a tanárok közös fellépését, mert gyökeres változás nélkül nem menthető meg az összeomlás szélére sodródott magyar közoktatás. Az Árnyékkormány szerint minél hamarabb kezelni kell az egyre súlyosabb tanárhiányt és a szakmai problémákat, többek között 45 százalékos béremelést kell adni a tanároknak. Erre az Orbán-rendszer láthatóan képtelen és alkalmatlan, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar diákok azt az európai szintű oktatást kapják, amit megérdemelnek.

Barkóczi Balázs

Oktatási és kulturális árnyékminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.