OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2023. március 17., péntek 13:23

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. március 17., péntek (OS) - Hívassa be megint az orosz nagykövetet a magyar külügyminiszter! -

    Az orosz állami televízió szerint az 1956-os forradalmat a nyugati nagyhatalmak szervezték. Nem újkeletű gondolat ez, a szovjet időkből is jól emlékszünk az ellenforradalmi keretezésére az 1956-os eseményeknek, így pedig jól illeszkedik Vlagyimir Putyin re-szovjetizációs politikájához. 2016-ban is volt már hasonlóra példa, akkor a mi követelésünkre a külügyminiszter behívatta az orosz nagykövetet és kifejezte tiltakozását. A Külügyminisztérium akkori közleménye szerint: "senkitől sem viseljük el, hogy megalázó módon beszéljen az 1956-os forradalomról és a forradalom hőseiről.".

Ez utóbbi mondattal teljesen egyetértünk. Senki sem, de főként nem az egykori elnyomók mai propagandája nem vonhatja kétségbe 1956 hőseinek tetteit. Ezért elvárjuk a külügyminisztertől, hogy úgy, mint 2016-ban, most is hívassa be a nagykövetet és újfent fejezze ki a tiltakozását. Ez egy olyan alapvetés, amit nem lehet feláldozni a jelenlegi Kreml-pártiság oltárán.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.