OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2023. március 17., péntek 13:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. március 17., péntek (OS) - Kálmán Olga: Az orbáni egészségügy miatt élünk 8 évvel kevesebbet, mint egy átlagos európai polgár

    Magyar szempontból riasztó adatokat közölt az Eurostat: nem elég, hogy már Romániában is magasabb a születéskor várható élettartam, mint Magyarországon, a magyarok összességében 8 évvel élnek kevesebbet, mint egy átlagos európai polgár. Egy szintén friss kutatás arra is rámutatott, hogy arányaiban Magyarországon halnak meg a legtöbben megelőzhető betegségekben. Mindkét adat mögött az Orbán-kormány elmúlt 13 éve áll, különös tekintettel az egészségügy leépítésére.

Az Árnyékkormány szerint az orbáni egészségügy miatt élünk 8 évvel kevesebbet, mint egy átlagos európai polgár. 13 év alatt 8 évet vettek el az életünkből, és minél tovább maradnak, annál rövidebb élet fog jutni a magyaroknak. Ide vezetett a magyar orvosok és egészségügyi dolgozók ezreinek elüldözése, az egészségügyre fordított állami kiadások csökkentése, a várólisták sok esetben akár több évesre duzzadása és az állami szűrővizsgálatok kormányzati elhanyagolása. Az Orbán-kormány láthatóan erre képes, így mára az Árnyékkormány jelenti az egyetlen reményt arra, hogy a magyarok jobb egészségügyi ellátást kapjanak, egészségesebbek legyenek és ezáltal tovább éljenek.

Kálmán Olga
Az Árnyékkormány szóvivője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.