OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2023. március 18., szombat 10:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. március 18., szombat (OS) - Kocsis-Cake Olivio: A kecskeméti Fidesz tovább titkolózik az épülő akkumulátorgyárról

    Nem hajlandó tisztázni Kecskemét fideszes polgármestere, hogy épülhet-e a helyi Mercédesz-gyár mellé akkumulátorgyár, pedig a kecskemétieket már hónapok óta aggasztja a kérdés. Rossz előjel, hogy a DK és a többi ellenzéki párt önkormányzati képviselőinek határozat-tervezetét az akkumulátorgyárak tilalmáról a kecskeméti Fidesz-frakció leszavazta.

Az Árnyékkormány szerint Kecskeméten és az ország minden településén azonnal le kell állítani az akkumulátorgyárak, illetve a gyártáshoz kapcsolódó üzemegységek építését, előkészítését és engedélyeztetését is, amíg nem tájékoztatják és nem kérdezik meg az ott élőket. Az akkumulátorgyárak súlyosan veszélyeztetik az emberek egészségét és a természeti környezetet, valamint a Magyarországot sújtó aszályok ellenére hatalmas vízigénnyel bírnak. Ráadásul sokat veszíthetnek értékükből a gyárak közelében élők ingatlanjai. Az Orbán-kormány és a Fidesz azonban Kecskeméten és más településeken is csak lapít, titkolózik az akkumulátorgyárakról. Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy ne épüljenek környezetkárosító, egészségre veszélyes akkumulátorgyárak az országban.

Kocsis-Cake Olivio

Környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztos
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.